Amb l’objectiu de seguir oferint un espai de trobada, debat i reflexió sobre temes d’interès per a la ciutadania, el dijous 18 d’abril a la tarda a les Cases dels Mestres, araCaldes va organitzar la tercera xerrada inclosa en el cicle de conferències divulgatives, sota el títol “La identitat. D’on ets. On vius. D’on et sents.”. L’acte va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones.

El conferenciant, el catedràtic en Història Contemporània, Josep Maria Solé i Sabaté, va iniciar la xerrada situant el marc conceptual de la identitat, on el lloc de naixement, l’ascendència i la seva construcció social la defineixen.

Tot seguit, des d’una perspectiva històrica, i entenent la identitat com un fenomen dinàmic, va centrar la seva ponència en destacar l’evolució, el cronograma de la identitat catalana, des de la Renaixença fins a l’actualitat.

En tot moment, Solé i Sabaté va destacar la importància del compromís personal i individual de cadascú, la rellevància no només de la llengua, sinó també de la cultura, de viure els seus símbols i les seves tradicions com aspecte social i col·lectiu.

Finalment, va posar de relleu la necessitat de reaccionar amb fermesa davant de les ingerències polítiques que rep Catalunya, des de l’escola, la universitat, en l’esport i en qualsevol altre àmbit social, posant de relleu la importància de ser conscients, de tenir la voluntat de ser com som.

La trobada va finalitzar amb diverses preguntes i reflexions del públic assistent.La darrera sessió d’aquest primer cicle, serà el dimecres 15 de maig, i anirà a càrrec d’Anna Pallí Güell, enginyera agrònoma, i portarà per títol “El futur de l’alimentació: transformació sostenible dels sistemes alimentaris.”