Anna Pallí, enginyera agrònoma de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), ha estat la ponent de la quarta i última sessió de les ponències del primer cicle de conferències divulgatives d’araCaldes, que s’ha realitzat dimecres 15 de maig.
Sota el títol “El futur de l’alimentació: transformació sostenible dels sistemes alimentaris”, Anna Pallí Güell ha exposat aquells aspectes que es consideren de major rellevància per assolir uns models alimentaris més sostenibles i que siguin capaços d’oferir un millor equilibri entre una dieta saludable i, a la vegada, també sostenible amb el planeta. Posant, a més, de relleu, la importància de la innovació tecnològica per aconseguir que els recursos arribin a la tota la societat.
Pallí ha afirmat que “urgeix una transformació radical dels sistemes alimentaris”, els quals han de ser “inclusius, sostenibles i eficients”. Per aconseguir-ho, ha assegurat que “la innovació és la palanca del canvi, però no l’únic” i ha presentat diferents propostes per assolir el repte de “trobar altres maneres d’alimentar els 10 mil milions de persones que viuran a la Terra al 2030 respectant, al mateix temps, el planeta”.
La ponent ha parlat de “resiliència (tombar-nos sense trencar-nos)” i de les diferents eines que existeixen actualment i que tenen “molt potencial” per fer efectiu aquest canvi a nivell global. “Hem d’estar disposats a fer les coses com mai s’han fet abans”, ha assegurat Anna Pallí.
La trobada ha finalitzat amb un intercanvi obert de qüestions i apunts del públic participant.
Després de quatre sessions sobre temàtiques ben diverses, amb aquesta conferència es posa punt i final al primer cicle de xerrades divulgatives d’araCaldes.
Durant els propers mesos, es començarà a treballar per organitzar una segona edició del cicle amb noves ponències sobre temes d’interès i d’actualitat; i amb la finalitat, novament, d’oferir als calderins i les calderines un espai de reflexió i debat sobre aquells aspectes que ens afecten en la nostra quotidianitat.